4EVA N EVA AFTER

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sinaran yg di pelihara Allah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, April 23, 2010

ROKOK & BABI

SALAM 1 MALAYSIA....

Hari ini aku agak terkezut….bila baca 1 artikel kosmo 1 april…biar pon ada yang dah tau…tp aku rasa aku patut berkongsi di sini bg siapa yang belum tahu……..Wahai2 perokok2 tegar khususnya yang beragama ISLAM, sedarlah bahawasanya MEROKOK itu bahaya!!!.....

MATIKAN ROKOK ANDA
SEBELUM ANDA MEMATIKAN
DIRI ANDA DAN ORG LAIN

KUALA LUMPUR – Seorang pakar akademik dari Australia semalam mendedahkan satu hasil kajian di Belanda baru-baru ini yang mendakwa menemui sel darah merah babi sebagai kandungan penyekat bahan kimia dalam puntung rokok.


Profesor Simon Chapman dari Universiti Sydney dilaporkan berkata, kajian itu mendapati babi digunakan dalam 185 jenis industri termasuk penemuan sel darah merah haiwan itu dalam penapis (filter) rokok.

Kenyataan beliau yang disiarkan oleh akhbar Daily Telegraph kelmarin menjelaskan, hasil kajian tersebut pastinya mengejutkan perokok yang beragama Islam serta Yahudi yang diharamkan memakan babi.

Menurutnya, setakat ini satu jenama rokok yang dijual di Greece telah didapati mengandungi darah babi.SUka? > klick button "LIKE"...

1 comment:

  1. blog yang menarik :P

    award untuk anda, display la di blog anda jika sudi :P

    http://i842.photobucket.com/albums/zz347/suffer8zine/22awards.gif

    ReplyDelete

thank you sebab sudi mengomen....

Friendship forever

Daisypath Friendship tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FIND WHAT EVER U WANT HERE!!