4EVA N EVA AFTER

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sinaran yg di pelihara Allah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Sunday, December 26, 2010

emosi celaru

salam.... lama xbuat entry kn..busy sangat balik cuti sem ni..banyak benda and program yg harus dan perlu di tunaikan...biul jap..*toink3..result exam pon dah dapat semua subjek..cuma blum tau result keseluruhan lagi...( macam hampeh..benda senang xboleh buat lak..) dah la....xdak mood dah nk tulis..salam yea... SUka? > klick button "LIKE"...

Tuesday, December 14, 2010

lagu pilihan minggu ini

KALAU BERPACARAN

NYANYIAN LIVE

Sohaimi Mior Hassan

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang



Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang



Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang



Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman



Ana Raffali
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama



Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya



Ulang korus



Altimet
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga



Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa



Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah


Ulang korus 2x

atau pun untuk menhiburkan hati anda juga boleh tgok video kreatif cikgu shida, she very talented. 


selamat mendengar and berjoget k....
SUka? > klick button "LIKE"...

Sunday, December 12, 2010

Sazzy Falak dan Nazrin Idrus bakal menimang CAHAYA MATA KEMBAR

wow!!! saya hanya ingin berkongsi cerita bukan ingin bergossip okey!!! hehhehe...apa apa pun saya dahulukan ucapan tahniah kepada kedua pasangan ini, kerana sudah hampir 4 tahun berkahwin dan akhirnya telah mendapat rezeki sekaligus kembar.

Gambar ketika Majlis Pertunangan & Perkahwinan Sazzy Falak – Nazril Idrus
rupa-rupanya sebelah suami SAZZY memang ada baka kembar, menurut penjelasan SAZZY sendiri "Dapat anak kembar ini memang satu anugerah yang tak dijangka. Dan saya pernah berseloroh mahukan anak kembar sebab keluarga sebelah suami memang ada keturunan kembar dan ibu mertua saya sendiri ada pasangan kembar. 

slim lagi la..baru 4 bulan.

untuk mengetahui lebih lanjut sila ke SUMBER yang di perolehi. sekian terima kasih.. sekarang musim orang kahwin, bulan depan musim orang pregnant, sembilan bulan akan datang musim melahirkan anak, tahniah kepada semua ye....mungkin ada di antara BLOGGER yang berkahwin dalam masa terdekat ni.


SUka? > klick button "LIKE"...

Saturday, December 11, 2010

sahut segment BEN ASHAARI

salam blogger...tetiba rasa nak join SEGMENT BEN ASHAARI buat ni... jom kita baca apa yg kena buat untuk penuhi syarat-syarat penyertaan.

1. Header Ben Ashaari Blog 



2. PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH ? tajuk segment kali ni....waahhhh...mana ada pelik its ok..its orait jer...(sambil berjoget) 

3. Sila ceritakan dari mana korang boleh dapat nama blog korang tu

okey...nama blog ni aku dapat dari sudut naluri aku sendiri, sesedap hati jer nak letak. tapi segala penjelasan sebab masabab aku letak nama blog aku ni aku dah story before ni. ada di SINI.

4. Apakah maksud disebalik nama blog korang

maksudnya setiap apa yang tersurat dan tertulis dalam blog ni adalah semuanya dari HATI, semua bermula dari hati.....(jiwang ke??)

5. Siapa orang kuat blog korang tu

orang kuat >> sudah tentu kawan-kawan alam maya. kalau tanpa kawan-kawan semua suram muram la blog ni, walaupun entry yang di buat tidak sehebat mana, tapi ada juga orang datang ziarah...(agak-agak jer).

6. Angan angan terhadap blog ni

nak juga dapat liputan dari seantero dunia (angan-angan tak kena duit)...ermmm...nak juga jadi popular cam blogger lain, masuk dalam carta.

7. Kalau nak tukar nama blog , korang nak tukar nama apa

nak letak nama SEMERAH HATI kot...entah la ikut putaran masa ok..tak janji nak letak nama ni, setakat ni, nama ni jer yang terlintas.

8. Kalau berkemampuan , korang nak iklankan blog korang tu kat mana ?

dekat blog BEN ASHAARI.

9. Blog yang pastinya wajib korang singgah setiap hari .. Satu je yeer ..

of cause blog BEN ASHAARI sebab mengupdate benda baru setiap 5min...heheh, so asyik terpampang dekat blog ni...mesti wajib view and baca.

10. Sila lengkapkan .. SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA (saya boleh luahkan rasa hati dan berkongsi cerita baru) tidak lebih 20 patah perkataan ..


okeh dah selesai tugasan malam ni.....kalau ada sesapa nk try masuk segmen ni klik di sini.
SUka? > klick button "LIKE"...

Friday, December 10, 2010

TRAILER FILEM KONGSI

Salam barakah di petang jumaat pada tahun pertama 1432H...

rata2 blogger dah story filem NGANGKUNG...aku pon dah tgok crite 2...so,tak mau story banyak tentang cerita 2..aku kasi 4 bintang...seram + lawak...

macamana kawan...lu rasa apa cerita ni boleh pecah panggung tak..??..40juta hahhahah..lu langsi lu mati...

sebelum start cerita NGANKUNG, biasa la ada la preview filem2 yang bakal di tayangkan....

sebelum masuk sempat posing lagi.
so aku agak tertarik dengan trailer filem ni...tajuknya "KONGSI"...kalau berdasarkan trailer nampak macam nk kasi 6 bintang hehhehe....hero still sama dengan filem ngangkung sapa lagi kalau bukan sam laku sungguh dia sekarang ni....
try la tgok trailer cite 2...and apa yang anda semua rasa tentang filem "kongsi" ni...

sinopsis: 

http://3.bp.blogspot.com/_zia5Y3wOOrw/TCme4cFOzoI/AAAAAAAACCM/LqqXNsqyqO8/s1600/IMG_3214.JPG
pelakon utama...ada sapa2 xkenal ke???
Filem Kongsi mengisahkan penyiasatan ASP Shariff lakonan Fizo Omar terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap terdiri daripada pelbagai bangsa ini menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan bernama Tumulak (Shaheizy Sam) yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa dan aksi yang mencuit hati berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap berkenaan. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.

Namun, segala ancaman yang dilakukan Tumulak didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana keinginannya untuk menakluki kawasan di Kuala Lumpur. Pada masa sama, Tumulak juga mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff.

ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik, tetapi ia tidak mematahkan semangatnya dalam menjalankan tugas. Adakah Tumulak berjaya membalas dendam terhadap ASP Shariff? Apakah aktiviti kongsi gelap di Kuala Lumpur semakin pulih atau sebaliknya? Nantikan filem ini di pawagam nanti. Pada awal 2011.

Produksi: MIG Production Sdn. Bhd.
Pelakon-pelakon filem Kongsi 2011 :  Shaheizy Sam (Tumulak), Fizo Omar (ASP Shariff), Norliana Samsudin (Detektif Maya), Azad Jazmin (Mikail), Putri Mardiana (Yati), Abd Basid (Man Jawa), Shafie Jaafar (Tok Malik), Shahfiez (Radhi), Fida (Maria), Zul Handy Black (Kimpedu), Hairul Azreen (Remy), Sasqia (Sarah), Pooniah (Victor), Chew Kin Wah (Jimmy), Komeng (Rahim), Nizar Jeffrey (Boboy), Alex Yanz (Robert).

SUka? > klick button "LIKE"...

Thursday, December 9, 2010

SITI NURHALIZA

salam kawan alam maya.....how r u today...( speaking la plak) jom baca perkembangan terbaru Datuk Siti Nurhaliza..apa yg kembang????

alahai Datuk Siti Nurhaliza...cute sungguh...makin chubby makin manis di pandang...bila lah agaknya ct nk mengeluarkan produknya hasil gandingan dengan Dato' K, mesti ramai dah tak sabar2 menanti "product" 2...ngeeee...apa yang aku maksudkan ialah melahirkan BABY hasil kacukan ct and Dato K...dah lama tunggu tau...tapi Datuk Siti Nurhaliza akan melahirkan album baru lg....belum pencen katanye...

MELIHATKAN dirinya yang begitu aktif membabitkan diri dalam dunia perniagaan lewat ini, ramai yang mengandaikan penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza Tarudin kini perlahan-lahan mengundurkan diri daripada dunia seni. Sementelah, publisiti tentang dirinya juga semakin jarang kedengaran membuatkan ramai yang berpendapat penyanyi kesayangan ramai itu sudah mahu mengucapkan selamat tinggal. Lebih-lebih lagi selepas dia mengambil keputusan muktamad untuk tidak lagi bertanding dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) bermula tahun depan. Mengajukan persoalan tersebut kepada empunya diri, dia hanya mampu ketawa kecil sambil mengatakan dia belum bersedia untuk berbuat demikian.
“Hati saya masih dalam dunia nyanyian. Mana mungkin saya berhenti menyanyi dalam waktu terdekat ini. Cuma, pembabitan saya dalam bidang perniagaan adalah sebagai persediaan untuk masa masa depan seandainya saya tekad bersara daripada dunia seni.

nak tahu lebih lanjut...sila ke SUMBER

entry sebelum tidur
SUka? > klick button "LIKE"...

Wednesday, December 8, 2010

suami & isteri

Isteri berubah saiz- suami berubah hati

Agak teruja saya pada pagi ini membaca akhbar utusan online, mengenai tajuk di atas., dengan ini  saya sertakan potongan ayat-ayat dari akhbar tesebut.

PEPATAH Melayu ada menyebut ‘dari mata turun ke hati, jadi bukan sesuatu yang luar biasa apabila antara elemen penting ketika memilih pasangan ialah pada paras rupa dan kecantikan.
Namun kecantikan bukan segala-galanya. Banyak lagi faktor-faktor lain yang sama pentingnya dalam menyumbang kepada kebahagiaan rumah tangga. Kasih sayang, keikhlasan dan saling mempercayai antara ramuan kepada kebahagiaan antara suami dan isteri. Terlalu memandang kepada faktor kecantikan membuatkan ada sesetengah rumah tangga bergoncang akibat suami berubah hati apabila si isteri mula mengabaikan penampilan diri mungkin kerana terlalu selesa dengan kehidupannya. Alasan suami, isteri sudah tidak lagi ‘sedap di pandang’, sedang di luar semakin banyak pilihan.

Ikuti berapa pendapat yang diterima berhubung tajuk ini sila klik.

wahai kaum wanita diluar sana apakah pendapat anda tentang soal ini

bagi saya kecantik paras rupa merupakan satu bonus untuk sesiapa sahaja, namun harus diingat itu semua hanya pinjaman ALLAH swt, jika DIA ingin menarik kembali pemberiannya apalah daya kita, soal kecantik bukan saja perlu dinilai dari segi luaran sahaja, yang penting HATI beb!!! (eh rock pulak kn..)...berapa ramai diluar sana dapat isteri comel cute miut...( cam mini mouse )..akhirnya kecundang juga....pokok pangkalnya HATI... berapa ramai artis saiz tak bertukar-tukar tapi husband dorang cari lain...hehheh....xpe la berbalik soal JODOH la kn...ALLAH swt lebih mengetahui apa yang terjadi...
SUka? > klick button "LIKE"...

Thursday, December 2, 2010

B.E >> apa tu?

ibu2 bapak2...yang lalu di sini saya mahu mohon bantuan.....

malu bertanya sesat jalankan...mak aku cakap siput berjalan guna mulut...kita berjalan guna kaki...so dia kata kita boleh guna mulut nk bertanya kalau kaki xtau arah nk kemana,...hehehhe..mak aku punya perumpamaan daaa..try cari dalam kamus dewan ..

so....aku nk tanya la, apa tu B.E atau nama panjangnya buffered earning.. ye la aku duk meng"GOOGLE" mencari apa itu BE, adoiyaiii..orang berbelog aku pon nak juga..istilah orang guna dlm berbelog pon masih terkumat kamit lg..huhuhu...malu ni.. so nak minta penjelasan dari orang yang berpengalaman la...mana tau ada otai2 blogger terVIEW page aku kn....story la skit...ilmu kalau share lg ber kat...chewaaah...aku pelan2 baca kat google, tapi masih samar la...

baca dekat en. NUFFNANG pon xfaham2 gak...apa biul la aku nih...makan apa tah...suka tak faham bahasa... ada siapa-siapa yang suka rela mengajar aku dunia berbelog tak??? plzzzzz...gaya melutut neh..tak kesian ka kat aku yang kurang kefahaman ni.... ada aku view page2 ada cakap dapat BE baru, BE kesayangan, BE 2...BE ni...blablablabla.....

okey...kepada sesiapa yg nk kongsi idea, pendapat, ilmu dan sewaktu dgn nya sila tinggalkan komen...segala tunjuk ajar tuan/puan saya dahulukan dgn jutaan terima kasih macam buat surat rasmi plak kn...ngeee sekian terima kasih
SUka? > klick button "LIKE"...

BREAKFAST TODAY

yuhuuuu.....good mownink darlink...wake up!!!! matahari dah terpacak atas kepala..apa mau tidur lagi...nanti rezeki di patuk ayam cilok dari skrip drama indon...pagi2 buta tadi keluar hantar ayu naik keretapi kat keluang...nak balik kelantan...gap exam lama sgt sampai 9 hari tau...10hb baru ada paper....pg sungguh2...pkul 6am...bukan aku hantar la..aku duk sebelah jer..hehehe...after hantar apa lagi cari tempat untuk melantak la... kalau korang memang biasa dgn keluang ni...tempat yang paling hot,meletup...walla...kedebaboom!!! .. aku xpayah cakap pon comfirm tau punya....so aku bagitau untuk yang belum tau okes...yang tau duk diam2 okey...iaitu.. KLUANG RAILWAY STATION... hehehhe...lega tercapai juga nak breakfast kat situ..alhamdulillah...menu pagi tadi ; 2biji telur separuh masak + roti bakar yg sgt best, 

telur 1/2 masak...buat sendiri pon boleh..ngeeee
roti yang di panggang rangup!!! ada kaya di tengah2 + mentega yang sejuk cair...marvelous  
SUka? > klick button "LIKE"...

nape tak leh tido???

Malam ni tak kena study tapi mata aku bagaikan mata burung hantu terbeliak bulat....pada hal sepet and bakup jer....teringin nk mata bulat....semalam punya la susah nk buka mata...melarat hingga ke siang, punya la mengantuk, al maklum lah kena baca buku...kena study, alhamdulillah dah selesai lagi 1 paper petang tadi...aku main hantam ja jawab...mudah2 ada yang betull ( amin....)

awat kenapa aku tak boleh tido???

1. salah satu sebabnye...aku dah terover tido..sepatutnya time study kena tido yang cukup..neh aku hantam over limit...
2. aku terfikir sesuatu....rindu si dia ke??? tettttttttttttttttt.....opss!!!!
3. hari ni baru dapat tau berita gumbira dari dua orang sahabat baik, teman main2 dari kecik sampai la sekarang ni...tapi masing duk berjauhan bawa haluan masing2..jumpa pon time cuti panjang jer....waaaaaaaaaa...sedih + sgt gmbira....nak tau x?? depa dua ni dah nk bertunang, maka dgn ini tinggal la saya single but not available...ngeeeeeeee....

ni la dia rakan2 aku..ngeeee...semoga dua org cepat kawen...jgn bertunang lama2 okey...

diana & dian






yang nk jadi ceritanya..dua2 nih nak bertunang hari yang sama....jadi masalah bagi aku la...nk p yang mana 1... kami ni dah la 1 kampung, umah aku tengah2 antara minah senget dua ni...pastu senget gak nk buat hari yg sama...hummmm...nasihat aku masih ada waktu ni..bawa berbincang la cek dian n diana k....so boleh la aku pergi kedua2 majlis ok...



p/s: aku bila pula ek...semua org dah kecoh nk kawen ni...waaaa..tekanan!! ngeeee....rilek r sis... SUka? > klick button "LIKE"...

kena TAG >> 25 things about me..

salam sayang.......salam rindu peluk cium.. over pulak minah ni...Salam 1 Malaysia...salam ukhwah.. chewaaahhh panjang pulak mukadimah malam ni.... macam tajuk kat atas la...aku kena TAG loleh saudari YADA
makin kerap dua 3 menjak ni kena TAG..heheheh.....apa lagi...macam biasalah....
v
v
v
v
v
v
v
so dh kna tag ni kna jwb soalan la...
25 pekara tentang SAYA

tapi ada syarat2nya.....
v
v
v
RULE

once you have been tagged,
you are supposed to write a note with 25 random,
things, facts or goal about you.
at the end, choose 25 people to be tagged.
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag you, its because i want to know more about you.

panjang cerita ni kalau 25 benda....okes jgn buang masa lagi marilah ramai2 kita tgok apa yg spesel pasai aku...

1. chubby  xsuke2...tapi hakikat...

2. hitam serius....tapi cerah skit dari bontot kuali

3. org utara kat PENANG.... 

4. Saya ada PET >>> nama dia babyblue ikan laga lorr...warna biru

5. i loike sleep...why i loike sleep??.. harap sgt mimpi indah...

6. Dah boleh kawen... sedang mencari calon hahhaha....promote ni...

7. cakap BANYAK... pendek kata peramah la... biasa la org utara kan....

8. saya suka warna MERAH + hitam + oren + pink... hehhehe

9. suka mknan exotic... xmau la mkn biawak or something yg HARAM

10. agak lasak....suka berkayak....

11. ada niat nk kuruskan badan....

12. sekarang merantau....ada kat batu pahat johor

13. anak ke 4 daripada 8 adik beradik

14. lahir bulan 4

15. love BERBELOG....ingat nk belog ja...tgok org cantik

16. RINDU nk balik PENANG....

17. angan2 nk beli kete sport.... kalau ada rezeki..ngeeee

18. suka memasak.....

19. shopping kalau ada duit lebih...

20.x suka kalau kena marah....

21. like pantai.... 

22. dulu baju saiz S...sekarang M...

23. saiz kasut 4

24. like wayang

25. like bowling

owhhh...YES finally abis juga yea....manyak owhhh...sampai biul jap pk nk letak apa lg tentang sy...
*
*
*
sekarang tibalah masa yg di nnt2 kn.....
jeng3.....drumroll plz..... alamak xbunyi pulak....
Akhirnya selesai juga.. Dekat sejam men tag je..huhu.. 
Ok, pada sape yang free, bolehlah jawab tag ni.....
 Tujuan tag ni adalah untuk kita mengenali sahabat kita dengan lebih baik..
 Peace :)
p/s>> kalau aku xmemenuhi syarat sori la k....2 la sifat aku yg ke 26...heheheh...
SUka? > klick button "LIKE"...

Friendship forever

Daisypath Friendship tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FIND WHAT EVER U WANT HERE!!