4EVA N EVA AFTER

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sinaran yg di pelihara Allah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 13, 2013

Saturday, November 9, 2013

MOOD : Berniaga cari pendapatan sampingan

Salam kawan2 blogers....lama aku tak update apa2 kan.... asyik dengan mukabuku saja...adehhhh... semangat baru..hahah semangat BERbusiness sikit.... business apa??? dah ramai orang buat..tapi aku yakin dengan rezeki ALLAH.. why not aku mencuba dan berusaha... aku join Shaklee........

dah ramai orang buat shaklee........ tapi kenapa aku buat juga??? masih ada harapan ke??? pening sat duk pikiaq........tapi bila fikir2 rezeki Allah tu luas kan.... rakyat malaysia ada 26juta orang ye ke??... yang jadi ahli baru 1juta...itu pun entah aktive ke tidak....
percaya tak, masih ramai yg fikir macam negative???..

ramai yg buat Shaklee dan fikir macam tu "Ramai orang buat Shaklee ni.. ada ke orang nak beli dgn aku?"

seolah2 berfikir... "hari2 orang tangkap ikan, esok2 habislah ikan dalam laut ni"

persoalannya... pernah ke ikan dalam laut habis?

yg hampir pupus macam ikan paus biru tu lain cerita....

hari2 kita makan ikan, sana sini makan ikan... ada pernah ikan kembung pupus? ikan bilis pupus? kurang bekalan biasanya disebabkan kurang tangkapan - bad weather, bukan ikan tu takde.

jadi percayalah rezeki Allah ni tak habis2 utk hamba Dia. kita saja yang sering sempitkan. once kita dah fikir macam di atas, kita sendiri yang dah sempitkan & tutup potensi diri kita sendiri.. sampai hati kita kan... :( siapa lagi nak tolong kita kalau bukan diri kita sendiri...
SEBAB-SEBAB AKU JOIN SHAKLEE???


SO??? KALAU NAK JOIN SHAKLEE MUDAH SAJA...

BAGAIMANA MENJADI AHLI SHAKLEE?

Ada 2 pilihan untuk menjadi ahli:-

1) Yuran Pendaftaran hanya RM65 + RM10 Postage (SEUMUR HIDUP). Yuran ini adalah untuk menampung kos BUSINESS KIT yang mengandungi catalog, product guide dan business manual.

ATAU

2) Buat pembelian dalam 1 RESIT sebanyak 200 point UV (Unit Value), iaitu bersamaan dengan RM650 anda akan mendapat KEAHLIAN PERCUMA (bernilai RM65) dan juga CASH BONUS (bernilai RM30+). Penjimatan hampir RM100.

Anda boleh hubungi SAYA untuk mendaftar, atau gunakan Shaklee ID 1028182 (FUZIAH BINTI IDRIS) sebagai SPONSOR/UPLINE.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price)

2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.

3) BERPELUANG membuat business Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan sponser/upline Anda.

4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP facebook untuk maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. Di sini juga, anda akan membaca testimoni Rahsia Kejayaan ramai orang yang sudah berjaya dalam perniagaan online ini.

Di situ, anda boleh dapatkan bantuan khidmat nasihat. Apa yang perlu dilakukan untuk memulakan perniagaan online. Di situ juga, ada perkongsian kisah jatuh bangun orang lain dalam perniagaan online ini.

Jika hendak berjaya, kita mesti dikelilingi oleh mereka yang sudah berjaya. Dan bila anda berada dalam group itu, bermulalah hidup anda di sekelilingi oleh mereka yang telah pun berjaya.

Anda tanya satu soalan, 10-20 orang yang akan menjawab untuk membantu anda. Semua orang nak tarik anda ke atas. Tak ade orang yang nak tolak anda ke bawah.

jika anda BERMINAT untuk mengetahui lebih lanjut untuk menyertai SHAKLEE sila HUBUNGI KAMI:
ADD FB: Fuziah Idris (https://www.facebook.com/fuziah.idris?ref=tn_tnmn)
SID:1028182
LIKE Page: D’vita Beauty (https://www.facebook.com/Dvitabeauty?ref=hl)
PM/SMS/Whatsapp: 0174009734

Inshaa Allah dengan berkat USAHA dan KESABARAN boleh merubah HIDUP ANDA..... perniagaan SHAKLEE tidak seperti perniagaan yang menguntungkan orang atasan anda.. SIAPA USAHA lebih GANJARAN miliknya...




SUka? > klick button "LIKE"...

Thursday, September 12, 2013

mood makan ke laut

Assalamulaikum...

hye..tuan tanah in da house..lately kan mood makan aku entah apa-apa...selera makan dah kurang...tapi kalau makan kat luar balun sampai lincin........................ adakah mood ni mengada-ngada, mungkin................adussss pls la tekak ku...sebab fikir kan DA yg menyusu badan aku suap juga nasi sesuap dua...kalau paksa juga mau muntah balik...

muntah??????
allergic dengan perkataan muntah tu..okey jangan sebut dah. lately la mood mengada-ngada tekak tu kembali... errrr sebab apa ek? patut ke aku story...aduhhh malu doh....nak mula camna pun tak tau...

key words dah ada...cer teka.........

ha muka selebet nak muntah...

disini ada jawapannya......... LINK

ok...sampai sini saja....nanti update lg....


SUka? > klick button "LIKE"...

Friday, September 6, 2013

Sudah dapat KAKI


salam reader/bloggers/dan sewaktu dengannya...

Anak ibu berusia 11bulan........dah dapat "kaki"...huhuhu bukan main lagi...baru berlajar bertatih tapi dah tak merangkak, dah 3 hari tak merangkak langsung,walaupun jalan masih terhoyong-hayang macam lalang di tiup angin..tapi DA tetap gigih belajar berjalan...orang tua-tua kata DA ni jenis pulun, dia jenis tak putus asa.....rajin pun ye juga...sebab jatuh bangun dan jatu lagi...memang kagum tengok semangat DA berlajar berjalan....sehari berpuluh kali jatuh dan bagun....hope kalau gaya DA macam ni dalam seminggu dua cepat la dia imbang badan...

sekarang ni...bangun ja jalan terus macam nak berlari....pastu jatuh...memang kadang rasa berderau darah pucat lesi ibu di buatnya sebab tengok DA laju melulu....takut terjatuh secara merbahaya....sekarang masih tak ada break....

DA 11 bulan dah berjalan kira ketagori cepat juga la....tapi aku tau ada lagi cepat...secepat 8 bulan pun ada yang dah berjalan...

video

nahhh tempek video satu...eh video senget pula...adehhh lupa nk rotate...
SUka? > klick button "LIKE"...

Thursday, August 29, 2013

Raya Aidilfitri 2013 - entry lapok

Entry lapok yang baru nak up.... harap maklongm....

cerita panjang-panjang pun tak guna sebab orang lain dah berbatu kematu dah cerita raya....aku ni tertinggal keretapi...apa-apa pun nk update juga...sementara ada waktu nak menaip..budak kecik tu tengah mengemas....ibu yg lipat baju selori dea panjat-panjat atas baju yang dah lipat...adoiii....

ok..ok...

cerita mula-mula skali sesaja nak bagitau sedunia...aku buat baju DA tahun ni...yeahhh!!!! (menaip sedang dengar anak dara tu meneran :poop: ) tak senonoh...hehehe...jap g kena p toilet pula la....

berbekalkan bakat mak aku, aku pun berlajar sikit-sikit la...ilmu kemahiran ni kena ada juga...biar la senget-senget sikitkan janji ada usaha....nak kata rajin tu tak la sangat cuma excited lebih nk buat baju hasil tangan sendiri...

proses menjahit di mulakan menggunakan mesin jahit singer menawan keluarga bahagia...mesin manual kena henjut guna kaki....

saja mengasah bakat... mak aku Taylor kampung..so apa salahnya cedok2 sikit bakat mak

maka pada hari raya pertama aku dan dea sedondon hehehe.....hasil baju yang tak seberapa...tapi material kain sangat soft..beli dekat nagoya 1meter RM 16 after less RM13/meter...aku beli 5 meter.. tapi diatas kesilapan diri sendiri tak pandai beli kain..terbeli lebihhhhhhhh...rupanya kain ni bidang 60...so memang lebih banyak...dengan itu aku buat baju untuk cousin dea skali...hehe rajin mak... boleh ler sedondon dea n ibu tahun ni...

ok..siap jahit untuk dea ibu punya pon siap dah...

gambar pagi ray...malasnya nk edit heheh kasi hantam upload....besaq bunga dea kn?

ok lupa nak cakap...baju melayu abah baju akad nikah..abah xnak buat baru..
bawah ni gambar famili "idris farm" dengan seorang isteri (mak aku jer) 8 orang anak (4 perempuan 4 lelaki) 5 orang menantu dan 10 orang cucu....Alhamdulillah dapat bersua kami tahun ni....
ok...raya pertama tahun ni turn rumah aku...semua adik beradik balik raya sini dlu..ni cukup lengkap semua versi 2013

tok dan tokwan bersama 10 orang cucu...dea cucu no.9 huhu macam gaya ada...

menu pada malam hari raya...
satay ayam dan bbq daging kambing...sedappppp sangat...seronok raya makan kambing puas-puas..





ok...sampai sini saja cerita basi aku....










SUka? > klick button "LIKE"...

Wednesday, August 28, 2013

Re-branding blog title

Salam alaik....

Re-branding - chewahhhh tajuk nk glamor de amor, dah lama pakai title "bingkisan hati" sejak 2009-2013 okey lama juga la kan...aku yang duk buka blog ni hari-hari hari2 ke???? jadi bosan pula.... tuan blog pun bosan inikan follower.. feeling ada ramai follower kahkahkah.....jumlah follower tak bertambah pon..hope ada silent readers la....

sekarang sejak dah beranak pinak...nak rasa feeling mak-mak pula.... so "mom&housewife-journey" pula.... itu pun dapat ilham bangun pagi-pagi lepas mandi terfikir nak tukar... sebab terdetik kat hati sanubari ni..sampai bila nak pakai "bingkisan hati" - lagi pun semua soal hati aku bukan aku tulis pun kat sini...semua simpan dalam hati...buat sakit hati je....dah penuh space dalam hati aku, bersawang pon boleh kata gak..tunggu nak remove 1 by 1..nk format lain hati aku ni....nak bersihkan hati errrr selama ni kotor kah???.... semoga di permudahkan, tak mau fikir dah yang duk sakit hati...

maybe pertukaran title ni pun ada sebab dengan kehidupan aku sekarang... huhuhu biasa la mak yg duk umah jaga anak di kenali sebagai "surirumah tangga".... oii oiii oiii...jangan tanya pasaipa aku tak keja? sat aku nak bgtau hampa semua: bukan aku nak bagi alasan susah dapat keja sekarang,dan bukannya aku malas mencari kerja,cuma di sini aku nak tegaskan siapalah kita nak bertanya soal rezeki ALLAH? btw aku bukan tak kerja langsung okey..aku ada buat part time lecturer di UiTM Penang.... 

itu je lah leteran aku pagi ni..setelah sekian lama tak ter update blog..rasa mcm nk update entry raya...tp................................ ha panjang tp tu kan....ada masa inshaa Allah ada la....

dengan ini maka rasmi la..title blog sudah di tukaq.........


gambar tiada kena mengena dengan tajuk entry..




SUka? > klick button "LIKE"...

Friendship forever

Daisypath Friendship tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FIND WHAT EVER U WANT HERE!!

Loading...