4EVA N EVA AFTER

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sinaran yg di pelihara Allah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Friday, December 10, 2010

TRAILER FILEM KONGSI

Salam barakah di petang jumaat pada tahun pertama 1432H...

rata2 blogger dah story filem NGANGKUNG...aku pon dah tgok crite 2...so,tak mau story banyak tentang cerita 2..aku kasi 4 bintang...seram + lawak...

macamana kawan...lu rasa apa cerita ni boleh pecah panggung tak..??..40juta hahhahah..lu langsi lu mati...

sebelum start cerita NGANKUNG, biasa la ada la preview filem2 yang bakal di tayangkan....

sebelum masuk sempat posing lagi.
so aku agak tertarik dengan trailer filem ni...tajuknya "KONGSI"...kalau berdasarkan trailer nampak macam nk kasi 6 bintang hehhehe....hero still sama dengan filem ngangkung sapa lagi kalau bukan sam laku sungguh dia sekarang ni....
try la tgok trailer cite 2...and apa yang anda semua rasa tentang filem "kongsi" ni...

sinopsis: 

http://3.bp.blogspot.com/_zia5Y3wOOrw/TCme4cFOzoI/AAAAAAAACCM/LqqXNsqyqO8/s1600/IMG_3214.JPG
pelakon utama...ada sapa2 xkenal ke???
Filem Kongsi mengisahkan penyiasatan ASP Shariff lakonan Fizo Omar terhadap kes pembunuhan di kalangan kumpulan kongsi gelap di Kuala Lumpur. Kumpulan kongsi gelap terdiri daripada pelbagai bangsa ini menjadi huru-hara dengan kehadiran pembunuh upahan bernama Tumulak (Shaheizy Sam) yang terpaksa melakukan pembunuhan untuk menebus hutangnya. Pelbagai peristiwa dan aksi yang mencuit hati berlaku disebabkan perbuatan Tumulak dalam usahanya menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap berkenaan. Penyiasatan ASP Shariff dan Detektif Maya (Norliana Samsudin) dilakukan tanpa mengetahui siapa pembunuhnya dan sukar untuk mendapatkan maklumat kerana Tumulak licik dan bergerak sendirian.

Namun, segala ancaman yang dilakukan Tumulak didalangi Kimpedu yang mengupah Tumulak untuk menghuru-harakan kumpulan kongsi gelap kerana keinginannya untuk menakluki kawasan di Kuala Lumpur. Pada masa sama, Tumulak juga mempunyai dendam peribadi terhadap ASP Shariff.

ASP Shariff juga diugut apabila anak dan isterinya diculik, tetapi ia tidak mematahkan semangatnya dalam menjalankan tugas. Adakah Tumulak berjaya membalas dendam terhadap ASP Shariff? Apakah aktiviti kongsi gelap di Kuala Lumpur semakin pulih atau sebaliknya? Nantikan filem ini di pawagam nanti. Pada awal 2011.

Produksi: MIG Production Sdn. Bhd.
Pelakon-pelakon filem Kongsi 2011 :  Shaheizy Sam (Tumulak), Fizo Omar (ASP Shariff), Norliana Samsudin (Detektif Maya), Azad Jazmin (Mikail), Putri Mardiana (Yati), Abd Basid (Man Jawa), Shafie Jaafar (Tok Malik), Shahfiez (Radhi), Fida (Maria), Zul Handy Black (Kimpedu), Hairul Azreen (Remy), Sasqia (Sarah), Pooniah (Victor), Chew Kin Wah (Jimmy), Komeng (Rahim), Nizar Jeffrey (Boboy), Alex Yanz (Robert).

SUka? > klick button "LIKE"...

6 comments:

  1. terasa macam stylo, tapi takut bila tengok...same macam cite lain je....kui2

    ReplyDelete
  2. mmg bes gila xsbr nk tgk ni..
    nant jom tgk sma2 k...

    ReplyDelete
  3. okeh..jom pakat ramai2 kita tgok cite ni,,,,cite ala2 standman hongkong

    ReplyDelete
  4. Awal 2011,yeah!!..Sam berlakon.Sure gempak!

    ReplyDelete

thank you sebab sudi mengomen....

Friendship forever

Daisypath Friendship tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FIND WHAT EVER U WANT HERE!!