4EVA N EVA AFTER

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sinaran yg di pelihara Allah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Monday, March 25, 2013

Tanda Nak Dapat Adik??


Assalamualaikum readers!

Dea Aleesya dah pandai pegang-pegang kaki dia sejak seminggu lalu..umur 5bulan 2mggu gitu... bagi aku ini salah satu perkembangan bayi yang positif...dalam proses mengenal anggota badan sendiri.. aku memang tak kisah Dea nak hisap ibu jari kaki... dari Dea masukkan benda yang bukan-bukan kedalam mulut... at least kaki budak ni bukan kotor pun..tak berjalan lagi kan...

keterujaan aku aku pon share dalam facebook gambar Dea hisap ibu jari kaki..heheheh majoriti yang komen cakap "Dea dah nak adik la tuuuuu" adakah ini fakta atau mitos??? tetiba rasa cuak pula bila ramai yg komen benda yang sama...yela ibu dah buat keputusan tak ambil sebarang protection :),

sungguh gigih berusaha nak masukkan kaki kedalam mulut
 Dea memang suka masukkan benda yang Dea pegang ke dalam mulut, apa saja yang ada dekat tangan terus masuk mulut...so dapat je pegang kaki apa lagi terus ngappp! je la, so kaki pun boleh jadi teether, aku syak la Dea gatak gusi thats why la Dea akan sumbat mauk mulut n gigit-gigit....


yeahhhh!!! sampai juga...good job Dea Aleesya

nampak jelas disini...hehehehe sedapnya jari kaki lagi besaq dari jari tangan puas gigit!!

persoalannya disini....adakah betul dengan apa yang orang komen tu.... Dea nak adik lg??? Dea dah boleh ada adik?? orang tua-tua dulu memang banyak pekara yang di kaitkan...

Bukan aku menolak rezeki Allah kalau betul pun Dea akan ada adik...tapi bukan masa terdekat ni...umur Dea setahun mengkin lebih sesuaikn...hehehehe tapi aku memang tak menolak rezeki.... dah ramai yang komen mungkin dah jadi doa untuk aku... apa pun Allah telah merancang sebaik mungkin.....






SUka? > klick button "LIKE"...

7 comments:

  1. Yup biasa orang kata nak dapat adik kalau isap ibu jari kaki. Tak tau la betol ke tak hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pepatah org dlu2 mungkin la ye...hehe

      Delete
  2. Sama la. Naurah pun memang kejenya masukkan kaki dalam mulut even tengah BF sekali pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. naurah pn nk dpt adik lateww....huhuhu

      Delete
  3. sama ngan darwisy..
    suke naw masuk jari kaki dlm mulut..hihihi..

    husben ckp bukan nak dpt adik tapi nak adik tu..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah...betul la tu...nak adik tapi diri sendiri pun belum bedirikari lagi....

      hubby pun asyik ulang tya je..nak adik ke dea?? amboiii abah pula beria2 tya...

      Delete
  4. Tulng blkg bby dh kuat.thts why isp ibu jri kki

    ReplyDelete

thank you sebab sudi mengomen....

Friendship forever

Daisypath Friendship tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FIND WHAT EVER U WANT HERE!!